ДСБ: Държавата е в картел със супермаркетите

Замразените цени на десет основни продукта в три хипермаркета е тежко нарушение на закона за конкуренцията и е картел с помощта на държавата, заяви Радан Кънев от ДСБ на брифинг в централата на партията.По думите му, когато държавата насила създава картел между отделни хипермаркети, ефектът след това ще е по-високи цени и тежки последствия за търговците на дребно.За пример Кънев посочи как преди време държавата замразила цените на горивата, а сега те са шокови, по думите му, при тенденция за поевтиняване на петрола на световните пазари.Същият ефект можем да очакваме и от това решение, каза Кънев.Според него споразумението на Мирослав Найденов с търговските вериги е крайно опасна и неуместна мярка.От ДСБ също са на мнение, че земеделският министър е в основата на всеки лобистки текст, касаещ повереният му сектор. Затова и от ДСБ за пореден път поискаха оставката на Найденов.Хората

Борисов звъни на волейбола, остави държавата на вицепремиерите

Премиерът Бойко Борисов "заряза" държавата и даде пълен карт бланш на вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Министър-председателят е изключил официалния си телефон и следи олимпийските игри в Лондон.

Гледаме Шенген през крив макарон

И тази година България ще гледа през крив макарон Шенген. Това стана ясно след изявлението на вътрешния министър на Германия Ханс-Петер Фридрих пред местния вестник „Райнише пост”, че България не може да се присъедини към Шенгенското пространство до края на 2012 изведнъж. Същото се отнася за Румъния.

Съдия Тодорова ощетила държавата с 550 млн.

Щети на държавата за рекордните 550 милиона лева нанесла скандалната жрица на Темида Мирослава Тодорова. Такова е мнението на експертите, направили щатен мониторинг по настояване на ВСС на прочула се като първия уволнен дисциплинарно магистрат заради над 50 забавени по нейна вина дела.

"Анонимните" удариха и сайта на ДПС

"Анонимните" изпълниха обещанието си и блокираха официалния сайт на ДПС. Интернет страницата на Движение за права и свободи не се отваря. По-рано хакерската общност Аnonymous Bulgaria заплаши партията на Ахмед Доган, че ще бойкотира формацията онлайн.

Скандално: Делото срещу Марио Николов започва от нулата

Софийският апелативен съд върна на първата инстанция делото „САПАРД”. То бе образувано срещу бизнесмена Марио Николов, съпругата му Марияна и още четирима души, за източване на 7,5 милиона евро от програмата.