Дядо Николай бойкотира панихида за патриарх Максим

На 15 декември, в съборния храм „Успение Богородично" на Троянската света обител от 09.00 ч. ще бъде отслужена Заупокойна света литургия от митрополит Кирил Варненски, наместник-председател на Светия Синод, по повод  40-те дни от блажената кончина на Българския патриарх Максим.

Оправдали Цветанов по правилата на европейското право

Пловдивският районен съд (ПРС) е дублирал практиката на Европейския съд за правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ), за да оправдае вътрешния министър Цветан Цветанов по делото за клевета, което заведе бившият председател на Съюза на съдиите в България (ССБ) Мирослава Тодорова.

Ултиматум: Всички да си преброят чистачките, шофьорите и огнярите!

Всички министри да си преброят чистачките, шофьорите, огнярите и конярите. Всеки да каже колко реално е съкратил от администрацията и колко бройки има в резервния щат.

ГЕРБ обидени, спират дебата по Изборния кодекс

ГЕРБ чакат извинение от опозицията за отправените към тях обвинения и  клевети, че се опитват да манипулират вота на избирателите догодина. За това настояха Красимир Велчев и Искра Фидисова. 

Борисов: Със Станшев си приличаме по това, че не подписахме за Белене

Единствената ни прилика със Станишев е, че както той, така и аз не подписахме проекта „Белене". Това е заявил премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда.

Липса на кворум опразни парламента

Липса на кворум блокира днес работата на народните представители.  Парламентът не успя да започне работа, след като на три пъти председателят Цецка Цачева се опита да открие заседанието.  След като в 9 часа нямаше достатъчно депутати в пленарната зала, за да може да започнат работа, се наложи още 15-минутна почивка. След нея обаче ситуацията се повтори и отново нямаше кворум. Това наложи председателят на парламента Цецка Цачева да свика извънреден председателски съвет. След него стана ясно, че опозицията бойкотира днешното заседание в знак на несъгласие с промените в Изборния кодекс, защото те не гарантират честни избори. От Синята коалиция съобщиха, че трябва задължително да се проведат нови преговори на високо ниво за промени в кодекса, защото и позицията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) е доказала, че има опасения за демокрацията в България. По-късн

Принцът на династия "Пещерска" точил хазната със сделки

Прокуратурата готви арест за сина на алкохолния бос Миньо Стайков. По данни на разследващите Стайко Стайков, който в момента отмаря на Малдивите след като се ожени за дъщерята на мастит бизнесмен - Ветко Арабаджиев , ръководи група за източване на държавния бюджет със сделки.

Опозицията: ГЕРБ приема закони за служебна победа на изборите

Дебатите около Изборния кодекс продължават да нажежяват страстите в българския парламент. Генераторът на емоциите идва от явните съмнения, че управляващите от ГЕРБ се опитват да си осигурят чрез закона служебна победа на изборите и възможности за манипулации и фалшификации на изборите, и нечестен вот.

Термометърът чукна -22 С

Студ скова страната. Оранжев код за опасни метеорологични явления - ниски температури е обявен за две области в страната - Кюстендил и Перник, където термометърът показва – 20 до -22 градуса. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ. Код оранжев означава, че времето е опасно. "Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите", посочват от НИМХ. В други 14 области е обявен код жълто за ниски температури. Това са областите Благоевград, София - град и София - област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен и Силистра. Код жълто означава, че времето е потенциално опасно.   

Операцията „Шок - 2" в действие

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров ще обявят как протича операцията “Шок – 2” на нарочна пресконференция.