Борисов вдигна мерник на търговци и производители

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да започнат проверки на службите за сигурност и отговорните институции за финансовите потоци по веригата производство, преработка и продажба на месо и млечни продукти и каква част от сектора се намира в сивата икономика. 

Станишев си пусна горещ телефон

Симпатизантите на БСП вече имат още един горещ телефон освен 112. Те ще набират номера на партийната централа, ако са тормозени от МВР и ДАНС заради участието си в подписката за АЕЦ "Белене". За това призова лидерът на социалистите Сергей Станишев. Поводът са започналите проверки за достоверността на 773 447 подписа с искане референдум да реши дали да се строи Втора атомна.

Найденов: БСП не са по-големи от хляба, лъжат за скока на цената му

Политици заиграват с цената на хляба, а народът е казал, че от хляба никой не е по-голям. С това предупреждение земеделският министър Мирослав Найденов се обърна към БСП, които вчера свикаха специална пресконференция, за да алармират, че ще ядем двойно по-скъп хляб.

“Ню Йорк Таймс: Отношенията на България с Израел са в опасност

Мудното разследване на атентата на летище „Сарафово“ в Бургас на 18 юли могат да обтегнат отношенията на България както с Израел, така и с арабските страни, и да поставят страната в твърде опасна ситуация. Това става ясно от публикация в днешния брой на вестник „Ню Йорк таймс“, цитиран от „Дарик“.