Брюксел поряза ГЕРБ-ера Емил Димитров

Европейската комисия е поискала България да спре плащанията по два проектите от програма "Околна среда", свързани с развъждане на благороден елен в горите около Етрополе и  екологична оценка на проект за бъдещо застрояване на района около Сапарева баня. Аргументите на Брюксел - съмнения, че двата проекта не отговарят на целите на програмата и изисква по-задълбочена проверка преди да се реши бъдещето им. 

Спор за имот прати Женя в гроба

Поръчител на бруталната екзекуция на 21-годишната Женя от Варна е нейната леля Светла, майка на първата й братовчедка и сестра на баща й. Физическият извършител на престъплението обаче остава приятелят на дъщеря й Даниела – 21-годишният Петър.

Батето: Митко е дребен клюкар

На ръба на закона и на ръба на нормалното живееха Иван Славков и компанията му. Имаше екип силен в телевизията, но и силен на маса. Иван беше либерал по душа. Това коментира по ТВ7 последният шеф на политическата полиция по времето на комунизма Димитър Иванов, известен като Гестапото.

Борисов вдигна скандал на депутата с пенсионния данък

Министър-председателят Бойко Борисов скастри кадър на ГЕРБ. Борис Грозданов е отнесъл мъмрене заради предложението си  пенсиите да бъдат обложени с данък общ доход, когато падне таванът им.Това става ясно от стенограмата на последното заседание на Министерски съвет, проведено на 26 септември.

Женя убита от гадже на нейна братовчедка?

21-годишната Женя от Варна най-вероятно е станала жертва на  гадже на нейна първа братовчедка. Информацията все още не е официално потвърдена, но това е една от версиите, по които работят криминалистите. 

Богомил Манчев докарал американците да инвестират в Белене

Компанията “Риск инженеринг” и нейният шеф Богомил Манчев имат всъщност заслугата да докарат американския инвеститор "Глобал пауър консорциум", който иска да довърши проекта АЕЦ “Белене”. Това обяви по Нова ТВ финансовият експерт Емил Хърсев, който призна, че също има интереси към този проект и също работи с новия заявен инвеститор. 

Масонски интереси пробиват в „Белене”, Делян Добрев се прави на ударен

Маски интереси прозират зад шокиращите амбиции на "Глобал пауър консорциум" да закупят и довършат проекта  „Белене”.  Министърът на иконимката Делян Добрев два дни се прави на ударен и упорито твърди и в парламента и пред медиите, че не познава инвеститора, за първи път се среща с тях, и че всичко ще бъде прозрачно, ако се стигне до сделка.  

ОЛАФ: Или в Германия, или в България съдът е нечестен

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) недоумяват как в края на миналата седмица Софийският апелативен съд оправда Марио Николов, съпругата му Мариана и още няколко души, подсъдими за пране на пари.

Разследването на убийството на Мирослава на финала

Очаквам до края на годината да приключи разследването за убийството на Мирослава Николова и да бъде внесен прокурорски акт. Това каза окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов, цитиран от БТА.