БНБ едва спряла Дянков да не изхарчи сребърния резерв

Бившият бившият финансов министър Симеон Дянков бил на косъм да изхарчи двата милиарда лева от Сребърния фонд. За щастие е бил озаптен от Българската народна банка и Комисията за финансов надзор.

Цветанов: Сигналът на БСП е предизборен сценарий, защото няма какво друго да предложат

"Аз знам какво съм правил и ви уверявам, че това е пълна лъжа, че министърът на вътрешните работи е разпореждал незаконно подслушване за определени политици и бизнесмени”. Това заяви за пореден път бившият вътрешен министър  Цветан Цветанов във Велико Търново, цитиран от БНР.

ЦИК остави в играта “Синьо единство” за изборите на 12 май

Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърли молбите на пет политически формация да бъдат заличени от списъците за участие в предсрочните избори на 12 май. Отказ получиха "Синьо единство" на Надежда Нейнски, "Обединена Социалдемокрация", Земеделски народен съюз, Национално движение за права и свободи (НДПС) и Политически клуб "Екогласност".

Бунт на миньорите блокира АМ “Тракия”

Кризисната ситуация в българския въгледобив е на път да взриви миньорите, които няма да се поколебаят да преминат към ефективна стачка, ако това не бъде преодоляно. За това предупреди по Дарик лидерът на КТ "Подкрепа" в дружеството Генчо Генчев.