Русия скочи срещу САЩ и ЕС, нарече позицията им за Украйна “шантаж”

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу призова радикално настроените демонстранти в Киев да не прибягват до насилствени действия, предаде ИТАР-ТАСС. "Демонстрантите трябва да запазят мирния характер на протестите", подчерта Барозу.

Ден на национален траур в Украйна, размириците в Киев продължават

Ден на национален траур за загиналите 26 души при вчерашните сблъсъци в Киев е обявен днес в Украйна. Очаква се и извънредно заседание на Върховната рада, на която да бъде обсъдено внасянето на промени в конституцията.

Киев потопен в кръв, София – “Майдан”, ние сме с теб”

Реки от кръв заляха Киев, Майданът е скрит от черен дим и пламъци. Жертвите са поне 21. През нощта информацията бе, че най-малко 11 демонстранти и 7 полицаи са загинали. Болниците в града са препълнени. Свещеици четат молитви за мир на площада, където има около 20 000 души. Пострадалите са много, хората са гладни и изтощени до смърт, имат нужда от помощ, пише на страниците на украинския бунт във фейсбук. 

Спецчасти щурмуват пл."Независимост", напрежението в Киев ескалира

Украинските сили за сигурност започнаха тази вечер щурм срещу площад „Независимост” в центъра на Киев, където се намират близо 20 000 демонстранти, съобщи АФП. Срещу протестиращите се движат няколко машини с водомети и колони от бойци от специалните части „Беркут”. Около площада са заели позиция бронетранспортьори.

Педофилски скандал тресе голямата коалиция в Германия

Голямата коалиция в Германия се оказа почти пред разрив заради скандала с бившия депутат от ГСДП Себастиян Едати. Той се оказа следствен за това, че името му присъства в списъците на американски разпространител на детска порнография. Едати е поръчвал при него снимки на деца, за които твърди, че не представляват престъпление, тъй като няма нищо сексуално в тях.

5 жертви и 40 ранени след кървави сблъсъци в Киев

Броят на загиналите при сблъсъците в Киев достигна 5 души. „Имаме информация за трима загинали, чиито тела се намират в Офицерския дом. Един човек е загинал на улица „Институтская”, още един е загинал в специализиран автомобил на службата за спешна медицинска помощ”, заяви говорителят на киевската милиция Олга Билик. В момента на място работят следствено-оперативни групи, самоличността на загиналите се установява.