Заради "Южен поток" Плевнелиев смъмри кабинета

Президентът Росен Плевнелиев не разполагал с достатъчно информация за ангажиментите, които правителството възнамерява да поеме, подписвайки договора за проекта "Южен поток".

Митрополит Кирил поема църквата до избора на патриарх

Негово Високо Преосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил бе избран за наместник-председател на Българската православна църква на днешното извънредно заседание на Светия синод.

Б.Найденов: Няма абсолютно независима власт

Разделението на власти е създадено, за да може едната власт да контролира другата власт. Това е нещо нормално, след като половината от членовете във Висшия съдебен съвет се избират от законодателната власт, която пък избира и изпълнителната власт, а тя е свързана с определена партия.

Светият синод извънредно заседава днес

Днес бе свикано извънредно заседание свиква Светият синод. На него трябва да бъде избран наместник-председател на Българската православна църква, съобщи за Варненският митрополит Кирил, цитиран от Фокус. Заседанието ще бъде ръководено от Великотърновския митрополит Григорий. 

Конституционните съдии се заклеват на 15 ноември

Новите конституционни съдии ще положат клетва на 15 ноември, съобщиха от Конституционния съд (КС) в петък. Това ще стане в присъствието на председателя на Народното събрание, президента и председателите на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд. След полагане на клетвата съдиите официално встъпват в длъжност.