Трима се борят за шеф на КС

Трима магистрати влизат в битката за председател на Конституционният съд. За шеф на институцията ще се състезават бившият декан на Софийския университет Димитър Токушев и бившите заместник-началници на Върховния касационен съд - Румен Ненков и Благовест Пунев.

Синодът заседава утре начело с новия патриарх

На 5 март ще се проведе заседание на пълния състав на Светия Синод на Българската православна църква. Това е първото заседание на Върховната църковна управа, което ще бъде председателствано от Негово светейшество Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, след избора и интронизацията му за прадстоятел на Българската православна църква.  

Борисов с кръвно, защото чува гласа на Роман Василев

Поредният прием на премиера в оставка Бойко Борисов в правителствена болница стана повод за различни коментари в социалната мрежа. Хората демонстрират, че не им пука за лидера на ГЕРБ, след като за 3,5 г. разболя целия народ и го докара до самоубийства. Лидерът на българското интеренет общество Вени Марковски е отново саркастичен към здравословното състояние на премиера: „Строителят на магистрали явно се подготвя за диалога си със следствието, прокуратурата и съда. Иначе няма как да си обясним защо започна да вдига толкова често кръвното. Сигурно си спомня как ревяха милиционерите и прокурор Роман Василев срещу бившия военен министър да падне на колене, а "лоялният гражданин" Алексей Петров направо го тръшнаха на земята по потник... При такива спомени, как да не вдигне кръвното човек?”, възкликва Марковски, напомняйки как по времето на гене

Бунтари стягат палатков лагер до изпълнение на исканията им

Палатков лагер ще се организира утре в 11.00 часа пред Президентството. Това обявиха на Орлов мост участници в днешния национален протест, предаде “Фокус”. Палатковият лагер ще остане до изпълнение на трите искания на протестна група „Орлов мост”.

Държавници и политици забравиха Шипка

Националният празник 3-ти март тази година бе съчетан в едно с национален протест. Над 120 000 българи в цялата страна излязоха, за да почетат светлата дата, но и едновременно с това да кажат, че не искат повече да са роби на тази политически класа. 

Българският патриарх почете загиналите за българската свобода

В храм паметник “Свети Александър Невски” новоизбраният български патриарх Неофит отслужи панихида за всички загинали за свободата на България. В молитвите се споменават всички свещеници, монаси, монахини и миряни. Църквата се моли за всички, загинали за вяра и за род. 

България посреща свободата с национален протест “Да запалим монополите”

135-тата годишнина от Освобождението на България ще остане в историята с голям национален протест, който ще премине под надслов “Да запалим монополите”.