Мартин Димиторв: Без Синя коалиция ни чака Жан Виденова зима

Евродепутатът от ЕНП Надежда Нейнски ще води преговори с лидера на ДСБ Иван Костов и с лидерите на БСДП, РДП и Обединени земеделци за запазване и надграждане на Синята коалиция, с която да участват на изборите догодина, съобщи пред журналисти в Пловдив Нейнски.

БСП посвети пленум на любимеца си Ламбо

С аплаузи на крака в препълнена зала социалистите посрещнаха днес една от емблемите на БСП – актьорът Стефан Данаилов. Той бе талисманът на социалистите на днешния пленум на столетницата, който получи много цветя и аплодисменти по случай  утрешния му юбилей.  В аванс за 70-годишнината заслужилият артист получи поздравления първо от Корнелия Нинова, а след това от президента Георги Първанов, лидерът на БСП Сергей Станишев, който го затрупа със 71 червени рози. 

Пловдив събира „Единство” и ДСБ

„Единство” може да прерасне в съюз с партията на Иван Костов ДСБ. За това намекна Надежда Нейнски на на форум за малките и средните предприятия в Пловдив.  “Нещата изглеждат символични, но са естествени, че в Пловдив в рамките на тези 3 дни пристигат и хората на ДСБ начело с Иван Костов. Нещата започват да се оформят по естествен начин. Както казват старите хора – ако има нещо добро и в най-лошото, то е, че маските паднаха”, посочи евродепутатката. Тя обясни, че се е получило някакво съвпадение, че първата сбирка на Национален съюз “Единство” е в Пловдив, където на 15 май започна разпадането на Синята коалиция. “Не сме търсили никаква символика – просто се спряхме на Пловдив, защото не искахме да рискуваме излишно при това лошо време да се съберем някъде другаде”, допълни Нейнски. Евродепутатът обаче отрече да има символика, че се събират точно на рождения ден на СДС – на 7 декември.

Софиянски се връща в СДС за ЧРД на сините

Вместо подаръци и цветя - тръни, интриги, скандали и оставки тресат СДС през рождения му ден. Един от лидерите на ДСБ Атанас Атанасов сподели преди час на стената си във Фейсбук интересна новина: „Стефан Софиянски се връща в СДС! Честито... Да очакваме това да направят Е. Бакърджиев, Бисеров, Цонев и ... ще цъфнат и вържат. Ако вземат да върнат и това, което взеха чрез властта.”  Докато Емил Кабаиванов събира гости за да напълни за коктейла в петък вечерта наетата в НДК зала, от Приморско долетя новината, че дългогодишният лидер на сините в  в морския град Миглена Барцулева къса партийната си книжка заради несъгласие с ръководството. С нея напуска и голяма част от местната организация. Барцулева в момента е фактор в района, защото е председател и на местния парламент. Най-вероятно свободните сини гларуси ще долетят в гнездото на съюз „Единство”. Както е известно, той е оглавяван от отритна

Правозащитници не искат Цацаров за Главен прокурор

Не считаме, че господин Сотир Цацаров е подходящ за главен прокурор.  Това се казва в становище на Българският хелзинкски комитет до ВСС, в което за първи път изразяват отрицателно становище по даден въпрос.